Over mij

Even voorstellen, ik ben Judith (1976),  ik fiets, loop hard, klom jarenlang op rots en op plastic en ik  (over)leef al zo’n 25 jaar met depressie.

In augustus 2020 heb ik mijn boek ‘wonderlijke taal der emoties’ gepubliceerd. Het schrijven was een lang emotioneel proces. Het heeft me inzichten gebracht, in mezelf en in mijn naasten.

Mijn eerste depressie kreeg ik rond mijn 17de, al wist ik toen niet dat ik depressief was. De diagnose kwam pas veel later (rond mijn 35ste).

Ik overleefde, ik studeerde en heb zo’n 16 jaar gewerkt als accountant bij een groot accountantskantoor.  Het duurde lang voordat ik hulp zocht. Ik dacht dat ik ‘gewoon’ overspannen was, maar ik bleef me rot voelen.

Ik heb diverse kastjes en muren gezien, voordat ik in begin 2016 in de crisisopvang belandde, waar ik een paar weken verbleef. Uiteindelijk vond ik de juiste therapeuten die mij de weg naar herstel wezen. Herstellen is een proces, waarin ik leer omgaan met de depressie en uiteindelijk hoop te kunnen gaan leven, in plaats van overleven.

Eind 2017 volgde ik de cursus Werken Met Eigen Ervaring, hier leerde ik mijn ervaringsverhaal te vertellen. Ik merkte dat het vertellen van mijn verhaal mij ontzettend veel zelfvertrouwen en erkenning gaf. Ik merkte ook dat mijn luisteraars veel aan mijn verhaal hebben. Sindsdien vertel ik mijn verhaal.

(naar “Hoe mag ik u helpen”)